2018. szeptember 30., vasárnap

Leslie Saeta Challenge 30 in 30 paintings - 30. nap

Az utolsó olyan nap, amiben olyan képet küldök  be, ami a mi településünk Tisza-menti táját  ábrázolja. Ez a kép Tiszapüspökiben  készült el május környéki sétám alkalmával.

Akkoriban elterveztem, hogy megpróbálok festeni a helyszínen egy tájat. Izgalommal töltött  el, vajon tényleg menni fog ez nekem. Biciklimre felpakoltam, hátizsákomban a festő felszerelésekkel és útnak indultam. Elhagytam a falu végét és ahogy megpihenve megfordultam, egy régi öreg háznál megpillantottam a sok nyíló orgonát. Mondanom sem kell azonnal kipakolás és festés. Az akkori képem  még nem volt teljes, nagyon sok hiányosság mutatkozott meg rajta, félretettem.  Most újra elővettem és némi javítgatással azt hiszem már jobb.
Egy biztos, több időt kellene a szabadban festeni, mivel érzem a bizonytalanságot  eléggé. Legalábbis abban az esetben, ha kiszeretnék menni a szabadba és ott festenék. Pedig egyszer ezt is el kellene indítanom, mert sokat lehet tanulni ilyen festési alkalmakkor.

Még mindig a japán gyakorló, skicces akvarell papíromon festek.  A tömb 70 db-os, 125 gr-os volt, elég olcsón, vázlatok készítéséhez. Eleinte bántam, hogy megvettem, aztán rádöbbentem, a vele való gyakorlás mennyire hasznos.

Elkészült képem:


 

                                                                  akvarell/ 12x17cm
                                                     https://www.saetastudio.com/