2023. szeptember 30., szombat

80. Festészeti kihivás-Nicole Faivre Despert csoportjával.

 Refrencia fotók után rajzoltam és festettem akvarellel, egy kevés pasztellceruzával a táj hangulatába besegítettem.

Nehéznek bizonyult a feladat, nem is tudtam igazán visszaadni az értékeket. Az eredeti felvételek  Conques település Franciaországban, Aveyron megyében készültek, kisutcák, kolostorok. A település lakosainak száma 246 fő. 2016 -tól rohamosan csökken, miért nagy kérdés. A wikipédián eligazitva többet lehet tudni. Egyébként csodálatos kiránduló hely, festői környezet. 



vegyes technika

rajz


2023. szeptember - 30-DAY CREATiVE GATHERING végeredmény.

Nagyon gondolkoztam mit készítsek  harminc napon át, amiből tudok tanulni és érdekes is. Így esett a választásom a portré rajzolásra. Igaz pasztellezéssel kezdtem tájábrázolást, mégis váltottam, mert elég időigényes volt nekem.

Azért a 30 napban sok papir összegyűlik és nem akartam, hogy a fiókom  dobozaiban felgyűljön a sok akvarellt gyakorló papír a mostani árakhoz viszonyitva. 

Négy alkotás kivételével a JouTube tanulmányokat céloztam meg. Feladtam magamnak a leckét, mert ahány művész volt, annyiféleképpen szerkesztette meg a portrét. Néha bele untam, így lett három saját jobbagyféltekés rajzom.

Azért nehezen mozgolódtam a harminc napra, de valahogy beindult hozzá a hangulatom menet közben. Inspiráló volt nagyon a sok, szép szines, érdekes alkotások látványa, öröme az egymásközti visszajelzéseknek. 
A csoporttevékenységet szépen összefogja Sheila Delgadó művész. Hála érte.

30 nap alkotása egyben:







09.30

Az utolsó napot egy szem rajzolásával fejeztem be, Látó Évához hűen.