2024. szeptember 9., hétfő

9. nap

Azért elgondolkodtató ez a 30 napi alkotás, papírhalmazok gyűlése. Legfeljebb megy a hátoldal felhasználása  rajzolásra, aztán ezek is a dobozok aljaiban gyűlnek össze, vagy kiselejtezés lesz az utja. 


Pixabay kép:




2024. szeptember 8., vasárnap

8.nap

Nagyon vasárnap volt és sütögetés közben találtam ki, hogy madárfészkes tojást festek. Könnyű volt, spontán. 


 

2024. szeptember 7., szombat

7.nap

Rajz készítése nélkül, ahogy éreztem. Nem törekedtem a pontosságra, csak amennnyire kedvem volt a festésre. Ezt fontosnak tartom, mert csak ez agyja meg a pillanatnyi örömöt a festéshez. Nem csak naponta, hanem mindig. Igen beszélhetünk az áramlatba való bekapcsolódásról , vagy másképpen a flow- élményről. 



2024. szeptember 6., péntek

2024. szeptember 5., csütörtök

5. nap

Elkészült akvarelem.


Pixabay fotó:

Ennek a csodálatos képnek a hangulatát nem sikerült visszaadnom. 





2024. szeptember 4., szerda

4. nap

Tájábrázolás. Azért a 30 napos festészeti kihívás nem semmi. Tényleg elgondolkoztam azon, hogy lesz kedvem hozzá? Hiszen a hangulatunkat bármi befojásolhatja, akármennyire is szeretek festegetni. Majd kiderül a végén. Nem szeretek előre tervezni emiatt sem, majd folyamatában fog úgyis kialakulni, mihez van affinitásom.

Ami zavart a kép készítés közben az, hogy nem sikerült rendesen érzékeltetnem a fényhatásokat. Kicsi lapra festek 18x12-es méretre, hogy elegendő legyen az anyag 1 hónapra. 



Referencia fotó: Pixabay



2024. szeptember 2., hétfő

2024. szeptember 1., vasárnap

30 napos kihívás - 1- nap

Szeptember, ami nekem és a nemzetközi csoportnak a 30 napos együttes kihivásról szól. Bármilyen technika, szabadidős tevékenységből eredő alkotás megmutatható a közösség számára.

Hagyománya van, hogy egy évben kétszer megpróljuk a 30 napot eltölteni örömmel, boldogsággal, élményekkel gazdagodva, ugy, hogy egymást segítsük, inspiráljuk.

Akvarellfestés mellett döntöttem, könnyebb lélegzetvételű, és szeretem is csinálni. Valamennyi festést a pixabay képeinek felhasználásával oldom meg.

1. nap



91. "Akvaristák keresztútja"- Nicole Faivre csoportjával

 Akvarell médiummal készült a Korzikáról referencia fotó után. 

Kipróbáltam a Pepko által árusított akvarellpapirt, ami olcso volt. Egyszeri mosást elbírt, második nekfutásra a papirok szépen engednek fel, képtelen voltam a vízfelületet nagyszerűen kialakítani.Csak arra jó, hogy gyerekek játszadozzanak vele. Nekem meg arra, hogy még mindig nem érzem, hogy drága paírt vegyek festegetésre. Viszont teszek egy próbát porpasztell festésre, mert kezdődik a 30 napos kihívás.